Млада майка на две деца е убита в автомобила си през 2006 година. 24-годишната

...
Млада майка на две деца е убита в автомобила си през 2006 година. 24-годишната
Коментари Харесай

Скърбяща майка разкрива бруталното убийство на дъщеря си

Млада майка на две деца е убита в автомобила си през 2006 година. 24-годишната Кристъл Теобалд е убита с два патрона в главата.

Скърбящото семейство взема решение да стартира лично следствие на убийството ѝ, а задачата е отмъщение и наказване.

В продължение на десетилетие майката на Кристъл Белинда Лейн се впуска в премеждие за правдивост, което маневрира из ъглите на обществените мрежи и шпиониране на една от най-опасните престъпни банди в Америка, опитвайки се открие килъра на щерка си и да намери отговор на въпроса  " Защо? ".

Кристъл Теобалд е родена през 1982 година. Когато е убита, тя е едвам на 24 години. Младата майка живее със фамилията си в Рилърсайд, Калифорния. Тя има две деца от предходна връзка, след което стартира да излиза с 20-годишния Хуан Патлан.

Фаталният ден

Кристъл е простреляна в колата си, до момента в който чака на кръстовище. Автомобилът е ръководен от приятеля ѝ, в него пътува и брат ѝ Джъстин. Майката на Кристъл Белинда Лейн кара кола тъкмо зад тяхната и става очевидец на бруталното нахлуване, пише parade.com.

Кристъл няма връзка с тайфа, или проведена престъпност. Никой от пътуващите в автомобила не е член на такава тайфа. Кристъл отива дружно с приятеля си и брат си към близкия магазин, който се намира единствено на няколко пресечки от мястото, където живее, пише Radiotimes.



По това време в града враждуват две банди от нарушители. Едната носи името Mexican Royalty 5150 ( “Мексиканските крале “), създадена през 2003 година. Техните смъртни врагове се назовават Mad Down или съкратено MD.

Конфликтът между двете банди е във връхната си точка във съдбовния 24 февруари 2006 година. Тогава членове на MD правят опит да унищожават членове на вражеската тайфа. Затова 5150 потеглят по петите им за да отвърнат на удара, търсейки възмездие.

Двете банди си организират гонка по улиците на града. Членове на MD се движат с бял автомобил. По време на преследването те съумяват да се измъкнат на преследвачите си. Малко по-късно кола, същата като тяхната, е видяна от членовете на 5150. Те вземат решение, че това са именно враговете им от MD и потеглят към тях. Това обаче се оказва автомобилът на семейство Теобалд.

Мануел Лемус, членуващ в 5150, споделя по-късно, че откакто чул какво се е случило по-рано денем, различен член на бандата Хулио „ Лил Хуеро “ Ередиа, бил решен да ликвидира всеки, който е виновен.

Около 20:40 часа колата, в която е Кристъл, е засечена от злокобната тайфа в квартал „ Арланца “ в Калифорния. Щом автомобилът спрял на кръстовището, към него се доближава мъж с револвер в ръка и открива безразборна пукотевица по пасажерите в колата.

Автомобилът е посипан с патрони от бандата 5150 за отмъщение след стрелбата по тяхната кола по-рано от MD, пише NBC.

Кристъл е убита в главата. Камери от близкия магазин разкриват ужасяващи кадри по какъв начин брат ѝ държи в ръце окървавеното ѝ тяло и крещи за помощ на хората в близост. Младата майка е откарана в болница, само че макар напъните на лекарите, тя издъхва два дни по-късно.

Обезумяла от тъга и гняв майка 

Обезумялата от тъга и гняв майка на Кристъл Белинда, която също става очевидец на убийството, взема решение да вземе справедливостта в свои ръце.



Заедно с братовчедката на Кристъл - Джейми Макинтайър, Белинда Лейн прави два подправени акаунта в обществената мрежа MySace. Единият от профилите е кръстен Ребека, а вторият - Ейнджъл (В буквален превод от британски името значи ангел- бел.автора). Дори е употребена фотография на починалата млада жена.

Планът е подправените сметки да се сприятелят с допустимо най-вече от членовете на незаконната банда 5150. Повечето от тях били млади хора. Така Джейми и Белинда считали да научат, колкото се може повече, за да бъде разкрита самоличността на хората, които са били в колата, когато Кристъл е била простреляна. Целта била да бъдат открити всички замесени и те да си получат заслуженото.

Двете дами работят интензивно, с цел да накарат членовете на бандата да се влюбят в техните фалшиви онлайн самоличности, с цел да могат да измъкнат нужната им информация.

„ Бях захласната от това. Знаех по какъв начин да направя по този начин, че да наподобява, че това момиче от MySpace е същинско. Цялото писане беше като актьорска игра “, разкрива Джейми.

Белинда и Джейми схващат даже какви транспортни средства използва бандата 5150, научават даже къде живеят. Скърбящата майка даже минава около домовете им, с цел да снима колите им.

Парти за края на света

На 20 април Белинда изпраща известие до разнообразни членове на злокобната тайфа, като им споделя, че провежда „ празненство за края на света “.

„ Планирах да отида там и да умъртвявам хора. Те бяха склонни към ликвидиране, те бяха убийци, никой не се интересуваше прекалено много. Исках да ги нараня, както те нараняваха “, споделя Белинда, която по-късно се отхвърля от проекта си.

На 5 май 2006 година един от подправените профили, който употребява фотографията на починалата Кристъл, се свързва с член на бандата на име Уилям „ Шегаджията “ Сотело. Оказва се, че той кара бял Форд Експедишън, еднакъв с този, от който се открива огън по колата на семейство Теобалд. Сотело даже не схваща, че си комуникира с фалшив профил на дамата, в чието ликвидиране е забъркан.

Белинда споделя откритата информация с полицията.

Разследващите неотложно викат мъжа на разпит. Попаднал на масата за разпит, той „ пропява “. Изплашен да не бъде упрекнат в убийството на Кристъл, той уличава Хулио Ередия като индивидът, който разстрелва почтената жена. За страдание полицията към момента не разполага с задоволително доказателства, с цел да задържи Шегаджията и той е освободен, след което потъва вдън земя. Вероятно получил вътрешна информация, Хулио Ередия също успява да избяга и да се укрие известно време от полицията.

Уилям Сотело прекарва десетилетие в бягство от закона.

Все отново полицията съумява да разпознава други двама членове на бандата 5150, които са пътували в колата при убийството. Това са Уилям „ Негодника “ Лемус и брат му Мануел „ Трипър “ Лемус. Двамата сътрудничат на детективите, по тази причина никой от тях не получава обвинение за убийството на Кристъл.

На 8 август 2007 година Хулио Цезар Ередиа е заловен и обвинен в умишленото убийството на Кристъл, както и за опита за ликвидиране на Хуан Патлан и Джъстин Теобалд. Патлан също е ранен леко при стрелбата.

Арестувани и наказани

В формалните документи на процеса „ Народът против Ередиа “ е записано, че подсъдимият е бил упрекнат и наказан за седем престъпни закононарушения, включващи ликвидиране, осъществено по време на пукотевица. По време на покушението той е на 18 години.

„ Престъпленията на подсъдимия произтичат от спор сред неговата тайфа и MD. Жертвите обаче не са членове на бандата “, пише в правосъдните документи.

Ередиа е наказан на пожизнен затвор без право на подмяна плюс присъди от 95 година до живот и в допълнение 43 години затвор.

След 10 години укриване Уилям „ Шегадшията “ Сотело също е арестуван и упрекнат в бруталното ликвидиране на Кристъл. Той е задържан през 2016 година В Мексико.

Речта на Белинда

Процесът против него е извънредно трагичен. На него майката на убитата млада жена произнася прочувствена тирада. Тя излива цялата си тъга по загубата върху обвинения. Яростната дрънканица към Стотело се сипе в продължение на четвърт час, до момента в който той стои безмълвно и се взира в стените на правосъдната зала.

Обезумялата майка атакува виновника, наричайки го „ страхливец “, „ страшилище “, „ ненавиждан “. Накрая му декларира, че се надява преди да чуе присъдата си, да бъде премахнат от член на друга тайфа в пандиза.

Белинда Лейн стига още по-далеч и сипе обиди към фамилията на Сотело, обвинявайки ги, че са помогнали на нарушителя да се укрие, когато за първи път е избягал в Мексико.

Цялата тирада на Белинда е произнесена пред огромен портрет на починалата ѝ щерка, повдигнат от членове на общността за жертви на принуждение в Ривърсайд, пише The Sun.

На 23 януари 2020 година Уилям Сотело е наказан на 22 години затвор за ролята си в убийството на Кристъл Теобалд, след като признава виновност и заобикаля по-сурова присъда.

Още от създателя:

 

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР